Дома > Вести > Вести од индустријата

Што е тежок конектор?

2023-10-24

Тип на електричен конектор наречен aконектор за тешка работа, кој понекогаш се нарекува правоаголен конектор, е направен за индустриски и тешки околини апликации каде што се неопходни екстремна издржливост и сигурност. Овие конектори често се користат во транспортот, производствениот сектор, производството на обновлива енергија и други сродни области.


Правоаголното куќиште на приклучокот за тешка работа обично ги сместува контактите и жиците внатре и им нуди механичка поддршка и заштита. Контактите доаѓаат во различни големини и материјали за да задоволат низа потреби, а направени се да издржат високи струи и напони. Тие можат да се користат во тешки еколошки околности бидејќи контактите и куќиштето се запечатени за да се чуваат прашина, влага и други нечистотии.


Понатаму, механизмите за заклучување често се вклучени вотешки врскиза да се гарантира доверливо и безбедно поврзување. Дополнително, тие би можеле да бидат опремени со интегрирани безбедносни мерки како што се прекинувачи за блокирање и контакти за заземјување за да се спречат ненамерните исклучувања и електричните ризици. Имајќи ги предвид сите нешта, тешките конектори се направени да издржат тешки поставки и да нудат сигурни перформанси во тешки околности.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept